Képzéseink

Következő képzőcsoportjaink -asszisztensi és -vezetői 2017 szeptemberében indulnak a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. (részletek, jelentkezés alább)

KÖVETKEZŐ KÉPZŐ CSOPORTUNK az Individuálpszichológia Egyesület  keretében 2018 elején indul ! Ezévi csoportunk betelt.

2016-17-es tanév Gyermekpszichodráma Szakmai Workshopjai, Szupervíziói minden hónap első péntekjén! 

helyszín:   Budapest, Rumbach Sebestyén u. 10. 

A workshopok díja: 16000Ft, a szupervíziók díja: 12000Ft. Egyesületi tagok 50%-os kedvezményt kapnak.

ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES: kendehannaegyesulet@gmail.com

2016.  szeptember 2. 9-18 óráig :  Traumatizált gyerekek – gyermekpszichodráma workshop  vezeti: Janda Zsuzsa és Varga Melinda Helyszíne: Bp. 3. kerület Remetehegyi út 106.

2016. október 7. 14-18 óráig: Szupervízió – a gyermekdráma keretei  vezeti: Kende Hanna, Mihály Blanka, és Horváth Dorottya  

2016. november 4. – 10-18 óráig:Virtuális világ a gyermekpszichodrámában – workshop  vezeti: Kende Hanna, Tölg-Molnár Zsófia, Sütőné Daragó Edina 

2016. december 2. 14-18-óráig: Szupervízió – Elakadásaink  vezeti: Kende Hanna és Herczegh Tímea 

2017. január 6. 10-18 óráig:  Agresszív gyerek a csoportban – workshop  vezeti:Drinóczky Viktória, Madocsai Dániel

2017.február 3. 14-18-óráig: Szupervízió - Folyamat, egyéni történetek, kérdések, elakadások vezeti: Kende Hanna és Janda Zsuzsa 

2017. március 3. 10-18 óráig : Különleges ellátást igénylő különleges gyerekek a csoportban (SNI, mozgássérült csoportok) vezeti:  Mihály Blanka és Kormos Zsuzsa 

2017. április 7. 14-18-óráig: Szupervízió – Szülő konzultáció, és más kérdések vezeti: Kende Hanna és Drinóczky Viktória  

2017. május  5. 10-18 óráig: Nonverbális eszközök a gyermekpszichodrámában workshop vezeti: Pozsár Bea, Herczegh Tímea, Horváth Dorottya  

2017. június 2. 14-18-óráig: Szupervízió – Csoportzárás  vezeti: Kende Hanna és Pozsár Bea 

A Kende Hanna Egyesület tagja lehet, aki -        -gyermekpszichodráma képzésben részt vett, vagy képzésben van, - az egyesület alapszabályát, szellemiségét, és értékeit elfogadja  -fizeti az éves 7000 Ft-os tagdíjat. A Tagokat megilleti:  -Levelező listán szerepel, ahol a Kende Hanna Gyerekpszichodráma Egyesület rendezvényeiről, híreiről értesülhet (szupervízió, workshop, konferenciák stb.) -Tagja lehet a Facebook  nyílt csoportnak    -Honlapon regisztrálhat (láthat csak tagoknak hozzáférhető tartalmakat, a honlap megújulása után) - szupervízió 12 000 Ft-os díjából 50% kedvezményben részesül. - Workshopok 16 000 Ft-os díjából 50% kedvezményben részesül  -az Egyesület által megnyert pályázatok keretében csoportvezetés, projektvezetés feladatokban részesülhet. Kérünk mindenkitaki szeretne tag lenni, és megfelel a tagság követelményeinek: név, e-mail cím, telefonszám, lakhely, munkahely, végzettség megjelölésével írjon a kendehannaegyesulet@gmail.com címre. Utaljon 7000 Ft-ot a CIB Bank 10700763-48600206-51100005 számlájára. A közlemény rovatba írjátok be a neveteket!!

Gyermek játékdráma képzés Magyar Individuálpszichológiai Egyesület (mipe.hu): 

(100 óra képzés + 50 óra szupervízió)  A képzést a Magyar Individuálpszichológiai Egyesület szervezi. Jelentkezni, érdeklődni lehet e-mailen vagy Drinóczky Viktóriánál telefonon, vagy: 305597624, dvikk@t-online.hu.                                                                            

A képzés havonta egy péntek-szombatot vesz igénybe.
Díja: 1500 Ft/óra
Időpontok : havonta egy péntek és szombat 9-18 óra. A tanfolyamot kiképző mellett végzett asszisztensi munka (minimum 50 óra) egészíti ki!

Témakörök:

A képzés „gyermek-önismereti része” dramatikus technikák segítségével juttat el önismerethez. A képzés elsősorban gyakorlati technikák elsajátításából és ennek feldolgozásából áll. (szimulációs játék, eszköz és maszkkészítés, szociodramatikus és pszichodramatikus improvizációk).

 1. A csoport kialakításának előzményei. Anamnézis. szülőbeszélgetés, szerzidéskötés (szociodramatikus megjelenitesben)
 2. Bemelegitő, lehűtő (warming up, cooling down) technikak.
 3. Meseterápia.
 4. Maszkterápia.
 5. Csoportos bábjáték.
 6. Szülik és gyerekek közös drámajátszó csoportja.
 7. Csoportterápiás lehetőségek intézményekben.
 8. Rögtönzések gyermekszínházának módszerei.
 9. Csoportösszetétel.
 10. Áttétel és/vagy korrektív élmény. A játékvezetők kezdeményezése, részvétele. A csoportos és az egyéni fejlődés összefüggései csoportjáték-keretben. Csoportdinamika.
 11. Gyerek a virtuális világban.
 12. A csoportzárás technikái.

Követelmények: A képzésen való részvétel kötelező, megengedett max. 20%-os hiányzási tűréshatárral.

A záró csoportos IP gyermekpszichoterápiás esettanulmányt, a szupervíziós szakasz befejeztével kell vizsgabizottság előtt megvédeni. A képzést a csoportos individuálpszichológiai gyermekpszichoterápia szupervíziója követi, 50 órában.

Kedves Gyerekdramatisták! 

Azok számára, akik gyerekdrámát tanultak és azt művelik, de nincs még meg az önismereti képzettségük, 150 órás pszichodráma csoportot indítunk, akár több menetben is. Célunk ezzel főképp a gyerekdráma hazai ügyének előmozdítása és az MPE gyerekdráma szekciójának szükséges erősítése. A most meghirdetett csoport helyei gyorsan fogynak, de a jelentkezők között kevés a közületek való szakember. Hívunk Benneteket, (kezdés szeptemer 20.)  illetve előzetes jelentkezéseket is fogadunk egy 2017-ben induló következő csoportba.

Gyerekdramatikus üdvözlettel:  Pintér Gábor és Janda Zsuzsa

A tervezett időpontok ebben az évben: szept. 20., okt. 11., nov. 8., dec. 6.

A részvétel a Magyar Pszichodráma Egyesület Képzési Rendjének megfelelően a pszichodráma asszisztensi képzés előfeltételének első vagy második részeként beszámítható.

Egy alkalom 10 tanóra. A csoportba kerüléshez szükséges egy első ismerkedő beszélgetés.

Jelentkezni a 06 30 8233729-es számon vagy a jandazsuzsa@gmail.com címen lehet

Gyermekdráma asszisztensi képzés a Magyar Pszichodráma Egyesület /www.pszichodrama.hu/ keretében :

100+20 órás gyerekdráma gyakorlati képzés indul a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében 2017. őszén indul. A képzés célja az önismeret elmélyítése, gyermek- és serdülőkori sajátélményt előhívó technikákkal, az alapvető gyermekjáték módszer elsajátítása, valamint vezetési tapasztalat szerzése gyermekdráma asszisztens, vagy gyermekdráma vezető mellett.  A gyermekdráma gyakorlat egy írásbeli dolgozattal zárul, melyben a képzés résztvevője a hospitáláson szerzett saját tapasztalatait, megfigyeléseit foglalja össze. Gyermekdráma asszisztensi vizsgát az tehet, aki teljesítette a gyermekdráma gyakorlatot, és pszichodráma asszisztensi címmel rendelkezik. A képzés ára: 1500 Ft/ óra (rászorulók kedvezményt kérhetnek) A gyerekdráma gyakorlat elkezdésének előfeltétele a 250 órás sajátélmény igazolása (1.2 A KR II.1.2. pontban írt feltételeknek megfelelő önismereti csoport leckekönyvben rögzített teljesítése). Jelentkezés: dvikk@t-online.hu 

Gyermekdráma vezető képzés indul a Magyar Pszichodráma Egyesület /www.pszichodrama.hu/ keretében 2017 őszén:

140 + 40 órás gyermekdráma vezető képzés:


A képzés tartalma: (A Magyar Pszichodráma Egyesület Képzési Rendjének megfelelően 8.4.)

Csoportos vezetési gyakorlat (60 óra)

Gyermekdráma elmélet (50 óra)  

Saját gyermekdráma csoportvezetési gyakorlat (60 óra)

Szupervízió (50 óra: 30 óra csoportos, 20 óra egyéni)

Workshopon való részvétel (60 óra)

A képzés megkezdésének feltétele: gyerekdráma asszisztensi cím
A képzés gyermekdráma vezetői záróvizsgával zárul (Ennek tartalma a Vizsgaszabályzat 2 4.6. alatt olvasható www. pszichodrama.hu)

A képzés ára: 1500 Ft/óra

Jelentkezés: dvikk@t-online.hu

Vissza az oldal tetejére