Bogdán Rékával és Aszódi Évával beszélgettünk, akik a  a Dunakanyarban több helyen is tartanak gyermekpszichodrámát! 

Bogdán Réka

Aszódi-Blum Éva

 

 

 

 

 

 

Mi is a Vackor Fejlesztőház Kismaroson?

Egy olyan közösségi tér, ahol számtalan mozgásra és lélekre ható fejlesztés elérhető a környékbeli gyerekek számára. Ha egy család minket választ, először közösen megfogalmazzuk a problémát, majd ennek megfelelően mérjük fel és ajánljuk a legmegfelelőbb terápiát. Ha pedig nem itt van a megoldás, továbbküldjük a gyermeket a megfelelő helyre. 

Hol tartotok még gyermekpszichodráma foglalkozásokat?

Még Vácon tartunk a Fészek közösségi térben, illetve a Csillagfürt magánóvodában! 

Milyen módszerek érhetőek itt el, amiket fontos kiemelni?

Több, mint tizenöt szakembert fog össze a hely, ahol a gyermekpszichodráma foglalkozásokon kívül többek között tartanak alapozó terápiát, logopédiai foglalkozást, totyogósoknak való mozgáscsoportot, TSMT tornát és meseterápiát is. A ház facebook oldalán naprakész információkat talál minden érdeklődő és természetesen kérdezni, bejelentkezni is lehet.

Hányféle módon van jelen a pszichodráma a Vackor Fejlesztőházban és honnan jött a gondolat, hogy itt ilyen nagy mértékben jelen legyen?

Három korosztálynak összesen három csoport fut jelenleg a Vackorban. Korábban is tartottunk a Dunakanyarban gyermekpszichodráma foglalkozásokat és egyértelmű volt, hogy a négy éve “született” Vackorhoz mi is csatlakozni szeretnénk, hiszen emberileg és szakmailag is csodálatos embereket fog össze. 

Mi a családok visszajelzése a dráma foglalkozásokkal kapcsolatban?

Szerencsére nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, ami rengeteg erőt ad a munkánkhoz. Mi hatvan perc után elköszönünk a gyerekektől, de egész héten sokat gondolunk rájuk és az a legnagyobb öröm, amikor azt látjuk, hogy a dráma segíti, felvértezi őket a való életben is. Mi ezért dolgozunk, ebben rejlik a módszer szépsége. 

Nektek mi a kapcsolatotok a gyermekpszichodráma módszerével?

Mindketten felnőtt pszichodráma csoporton keresztül szerettünk bele a módszerbe és a Kende Hanna Gyermekpszichodráma Egyesületnél végeztük el a képzést. Kifejezetten jó eszköznek tartjuk a gyermekpszichodrámát és  még ennyi év után is meglepődünk azon a vegytiszta erőn, ami egy-egy szerepben lakozik. A dráma ősi, a valósághoz legközelebb álló műfaj, épp ezért a foglalkozásokon átélt tartalom nagyon gyorsan helyet talál magának az életben is. 

Tartotok tábort is?

Igen, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A helyszín Verőce és szinte minden évben a hozzánk járó, környéken élő gyerekekből megtelnek a táboraink. 

 

Megosztás Facebookon:
fb-share-icon